Novosti

17. srpanj 2017. GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne

Građani trebaju dostaviti informacije o neto površini, stanju nekretnine, godini izgradnje, godini posljednje rekonstrukcije, te vlasničkom udjelu. U...

opširnije
28. travanj 2017. Što sve trebate znati o porezu na nekretnine? Što sve trebate znati o porezu na nekretnine?

Gradovi i općine započeli su pripreme za uvođenje poreza na nekretnine, koji će 2018. objediniti komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor.

opširnije
10. ožujak 2017. Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ

Jedna od mjera demografske obnove za koju se zalaže aktualna Vlada jest i subvencioniranje stanova za mlade. Nakon javne rasprave konačno je zakon dobio...

opširnije
11. veljača 2016. Kako podići kredit za stan? Kako podići kredit za stan?

Otvorite vidike - stambeni kredit možda ima opcije za koje ne znate!​

opširnije
11. veljača 2016. Što pitati trgovca pri kupnji namještaja? Što pitati trgovca pri kupnji namještaja?

Kupnja namještaja ima svoje zakonitosti, a osim što morate točno znati što kupujete, od kojeg materijala mora biti i koje boje, postoji još niz pitanja na...

opširnije
28. siječanj 2016. 10 savjeta za idealnu kupaonicu  10 savjeta za idealnu kupaonicu

To je prostorija koja mora biti funkcionalna, ali to ne znači da ne može i...

opširnije
12. siječanj 2016. Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan

U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na...

opširnije
12. siječanj 2016. Kako pripremiti stan za prodaju Kako pripremiti stan za prodaju

Pored reklamiranja, najbitnija stvar kod prodaje stana, a koju često...

opširnije

Newsletter

U Hrvatskoj oko 67.000 privatnih iznajmljivača s više od pola milijuna kreveta

Ministarstvo turizma obiteljski smještaj smatra važnim dijelom hrvatskog turizma


U Hrvatskoj je oko 67.000 tisuća privatnih iznajmljivača koji raspolažu s više od pola milijuna kreveta, a u ukupnim smještajnim oblicima sudjeluju s 50 posto, rečeno je na drugom Forumu obiteljskog smještaja (FOS) koji je održan u Poreču u organizaciji Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK.
Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije kazao je kako trendovi u turizmu i gospodarstvu daju poticaj daljnjem razvoju obiteljskog smještaja i obiteljskom vođenju turističkih objekata i usluga.

Prema podacima koje je iznio Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), u obiteljskom smještaju do kraja rujna ove godine zabilježeno je pet milijuna turističkih dolazaka te ostvareno oko 30 milijuna noćenja. Ministarstvo turizma obiteljski smještaj smatra važnim dijelom hrvatskog turizma, a ove je godine s bespovratnih 14 milijuna kuna financiralo izgradnju 399 bazena u tom obliku smještaja.

Uvedene su i dvije nove kategorizacije - difuzni i integralni hotel, a sve s ciljem umrežavanja privatnog smještaja, te na koncu i veće financijske dobiti.
Grčki konzultant za obiteljski smještaj Pantazis Pastras kazao je kako u toj zemlji, koja prema najnovijim podacima od turizma ostvaruje 1,5 milijardi eura prihoda, još uvijek ne postoji udruga koja okuplja privatne iznajmljivače. Grčki privatni iznajmljivači suočavaju se s nizom problema pa tako vlasnik nekog privatnog turističkog objekta ne može taj objekt iznajmiti gostu na manje od 30 dana, ako za to nema dozvolu. Također, u Grčkoj velik broj ljudi više ne može održavati svoje objekte, pa se postavlja pitanje što će biti s tim objektima u budućnosti.

Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), naglasio je kako je situacija kompleksna zbog razjedinjenosti obiteljskog smještaja i velikog broja malih smještajnih jedinica.

Kako bi se unaprijedio obiteljski smještaj u Hrvatskoj još više trebaju surađivati proizvođači i pružatelji raznih usluga s vlasnicima obiteljskog smještaja, smatra Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK.

Izvor: domosfera.hr
[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Centar nekretnina koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.