Novosti

17. srpanj 2017. GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne

Građani trebaju dostaviti informacije o neto površini, stanju nekretnine, godini izgradnje, godini posljednje rekonstrukcije, te vlasničkom udjelu. U...

opširnije
28. travanj 2017. Što sve trebate znati o porezu na nekretnine? Što sve trebate znati o porezu na nekretnine?

Gradovi i općine započeli su pripreme za uvođenje poreza na nekretnine, koji će 2018. objediniti komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor.

opširnije
10. ožujak 2017. Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ

Jedna od mjera demografske obnove za koju se zalaže aktualna Vlada jest i subvencioniranje stanova za mlade. Nakon javne rasprave konačno je zakon dobio...

opširnije
11. veljača 2016. Kako podići kredit za stan? Kako podići kredit za stan?

Otvorite vidike - stambeni kredit možda ima opcije za koje ne znate!​

opširnije
11. veljača 2016. Što pitati trgovca pri kupnji namještaja? Što pitati trgovca pri kupnji namještaja?

Kupnja namještaja ima svoje zakonitosti, a osim što morate točno znati što kupujete, od kojeg materijala mora biti i koje boje, postoji još niz pitanja na...

opširnije
28. siječanj 2016. 10 savjeta za idealnu kupaonicu  10 savjeta za idealnu kupaonicu

To je prostorija koja mora biti funkcionalna, ali to ne znači da ne može i...

opširnije
12. siječanj 2016. Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan

U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na...

opširnije
12. siječanj 2016. Kako pripremiti stan za prodaju Kako pripremiti stan za prodaju

Pored reklamiranja, najbitnija stvar kod prodaje stana, a koju često...

opširnije

Newsletter

Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan


U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na godišnjoj razini zabilježen rast cijena na tržištu nekretnina od blagih 1,73 posto.
 
Rast cijena kuća na globalnoj razini u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci dodatno ubrzao, predvođen većinom zemalja u Europi, Sjevernom Amerikom i nekim dijelovima Azije, dok je u Hrvatskoj zabilježen minimalan rast cijena, pokazalo je najnovije istraživanje Global Property Guidea. 

Među pet najsnažnijih tržišta nekretnina u svijetu su Katar, s rastom cijena u navedenom razdoblju od 16,42 posto u usporedbi s godinom ranije. U stopu ga prate Novi Zeland i Hong Kong, gdje su cijene porasle za 14,86 posto, odnosno 12,64 posto, pokazalo je u ponedjeljak objavljeno istraživanje te istraživačke tvrtke i specijalizirane internet stranice za stambene nekretnine.  

Od europskih zemalja među vodećih pet tržišta su Švedska, s rastom cijena za 11,26 posto, te Island, s rastom od 9,24 posto, pokazalo je istraživanje koje prati tržišne trendove u 101 zemlji.

U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na godišnjoj razini zabilježen rast cijena na tržištu nekretnina od blagih 1,73 posto.
Time se Hrvatska našla u skupini europskih tržišta nekretnina s minimalnim rastom cijena kuća u navedenom razdoblju, a u toj skupini još se nalaze Latvija, s rastom od 1,95 posto, te Slovačka, s 1,43-postotnim rastom. Slijede Cipar i Španjolska, gdje su cijene porasle za oko 0,5 posto te Portugal, s rastom od svega 0,03 posto. Istraživanje je pokazalo da su u trećem kvartalu zemlje iz te skupine redom zabilježile rast cijena u odnosu na tromjesečje ranije.
Europa, promatrano po regijama, nastavlja bilježiti procvat cijena nekretnina i njezina četiri tržišta nalaze se među 10 najjačih tržišta, pokazalo je istraživanje Global Property Guidea. Ukupno gledano, 15 od 20 europskih tržišta za koje su podaci bili dostupni u trećem je kvartalu pokazalo rast cijena u usporedbi s istim razdobljem godine ranije. 

Na globalnoj razini, najizrazitiji pad cijena u prvih je devet mjeseci 2015. na godišnjoj razini zabilježen, pak, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su cijene pale za 14,1 posto. Slijede Rusija i Egipat, s padom cijena od 13,38 odnosno 12,48 posto.
Kako je pokazalo to globalno istraživanje, u prvih devet ovogodišnjih mjeseci cijene kuća porasle su na 28 tržišta od ukupno 41 svjetskog tržišta nekretnina koja su dosad objavila odgovarajuće statistike, prema cijenama usklađenim za inflaciju. Mnogo povoljnije nominalne brojke, poznatije javnosti, pokazale su rast cijena kuća u 30 zemalja, a pad u njih 11, navodi se u priopćenju Global Property Guidea.

Izvor: poslovni.hr
[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Centar nekretnina koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.