Novosti

17. srpanj 2017. GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne

Građani trebaju dostaviti informacije o neto površini, stanju nekretnine, godini izgradnje, godini posljednje rekonstrukcije, te vlasničkom udjelu. U...

opširnije
28. travanj 2017. Što sve trebate znati o porezu na nekretnine? Što sve trebate znati o porezu na nekretnine?

Gradovi i općine započeli su pripreme za uvođenje poreza na nekretnine, koji će 2018. objediniti komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor.

opširnije
10. ožujak 2017. Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ

Jedna od mjera demografske obnove za koju se zalaže aktualna Vlada jest i subvencioniranje stanova za mlade. Nakon javne rasprave konačno je zakon dobio...

opširnije
11. veljača 2016. Kako podići kredit za stan? Kako podići kredit za stan?

Otvorite vidike - stambeni kredit možda ima opcije za koje ne znate!​

opširnije
11. veljača 2016. Što pitati trgovca pri kupnji namještaja? Što pitati trgovca pri kupnji namještaja?

Kupnja namještaja ima svoje zakonitosti, a osim što morate točno znati što kupujete, od kojeg materijala mora biti i koje boje, postoji još niz pitanja na...

opširnije
28. siječanj 2016. 10 savjeta za idealnu kupaonicu  10 savjeta za idealnu kupaonicu

To je prostorija koja mora biti funkcionalna, ali to ne znači da ne može i...

opširnije
12. siječanj 2016. Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan

U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na...

opširnije
12. siječanj 2016. Kako pripremiti stan za prodaju Kako pripremiti stan za prodaju

Pored reklamiranja, najbitnija stvar kod prodaje stana, a koju često...

opširnije

Newsletter

Povoljnije nekretnine na Jadranu


Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu (-2,1%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na srpanj cijene nekretnina na Jadranu pale su za 1,1%. 


Pad cijena na mjesečnoj razini zabilježile su sve vrste nekretnina. Tako je tražena cijena kuća na Jadranu, u kolovozu iznosila 1.582 eura/m2 što je 1,4% manje nego prošli mjesec, a 1,8% više u odnosu na kolovoz 2011. 

Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu također je niža u odnosu na prošli mjesec (-0,7%), dok je na godišnjoj razini niža za svega 0, 5%. 

Najskuplji apartmani su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje prosječna cijena u kolovozu iznosi 2.980 eura/m2 te u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje cijena iznosi 2.406 eura/m2. 

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.688 eura/m2. 

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na srpanj niža je za 1,1% i iznosi 1.675 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 8,2%. 

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na kolovoz 2011. narasle za 1,5%, dok su u Rijeci pale za 3,2%. 

Prosječna tražena cijena stana u Splitu u kolovozu iznosi 2.425 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.558 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu pale su za 4,2%. 

Izvor: Indeks cijena nekretnina

[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Centar nekretnina koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.