Novosti

17. srpanj 2017. GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne

Građani trebaju dostaviti informacije o neto površini, stanju nekretnine, godini izgradnje, godini posljednje rekonstrukcije, te vlasničkom udjelu. U...

opširnije
28. travanj 2017. Što sve trebate znati o porezu na nekretnine? Što sve trebate znati o porezu na nekretnine?

Gradovi i općine započeli su pripreme za uvođenje poreza na nekretnine, koji će 2018. objediniti komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor.

opširnije
10. ožujak 2017. Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ

Jedna od mjera demografske obnove za koju se zalaže aktualna Vlada jest i subvencioniranje stanova za mlade. Nakon javne rasprave konačno je zakon dobio...

opširnije
11. veljača 2016. Kako podići kredit za stan? Kako podići kredit za stan?

Otvorite vidike - stambeni kredit možda ima opcije za koje ne znate!​

opširnije
11. veljača 2016. Što pitati trgovca pri kupnji namještaja? Što pitati trgovca pri kupnji namještaja?

Kupnja namještaja ima svoje zakonitosti, a osim što morate točno znati što kupujete, od kojeg materijala mora biti i koje boje, postoji još niz pitanja na...

opširnije
28. siječanj 2016. 10 savjeta za idealnu kupaonicu  10 savjeta za idealnu kupaonicu

To je prostorija koja mora biti funkcionalna, ali to ne znači da ne može i...

opširnije
12. siječanj 2016. Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan

U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na...

opširnije
12. siječanj 2016. Kako pripremiti stan za prodaju Kako pripremiti stan za prodaju

Pored reklamiranja, najbitnija stvar kod prodaje stana, a koju često...

opširnije

Newsletter

Pad traženih cijena nekretnina na mjesečnoj i godišnjoj raziniTražena cijena kuća na Jadranu, u studenom je iznosila 1.538 eura/m2 što je 0,8% manje nego prošli mjesec, a 1,4% manje u odnosu na studeni 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na listopad veća je za 1,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,9% i iznosi 2.020 eura/m2.
 
Prema Indeksu cijena nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razni niže su za 0,8%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 1,7%.
U studenom 2014. u odnosu na listopad 2014. cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu niže su za 1,3%. Na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 2,7%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u studenom iznosi 1.549 eura/m2, što je 1,3% manje u odnosu na listopad, a 1,5% niže u odnosu na studeni 2013. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u svim četvrtima.
Suprotno od Zagreba na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su padu (-0,3%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na listopad cijene su niže za 0,5%.
 
Tražena cijena kuća na Jadranu, u studenom je iznosila 1.538 eura/m2 što je 0,8% manje nego prošli mjesec, a 1,4% manje u odnosu na studeni 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na listopad veća je za 1,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,9% i iznosi 2.020 eura/m2.
 
Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.723 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.699 eura/m2.
 
Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je niža za 2% i iznosi 1.585 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 0,5%.
 
Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na listopad 2014. godine 0,8% niže, dok su u Rijeci više za 1,1%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenom iznosi 2.169 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.494 eura/m2. Cijene stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec više su za 2,9%.
 
Izvor: poslovniplus.com
[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Centar nekretnina koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.