Novosti

17. srpanj 2017. GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne GRAD RIJEKA ŠALJE OBRASCE Porez na nekretnine platit će svi - dostavili podatke ili ne

Građani trebaju dostaviti informacije o neto površini, stanju nekretnine, godini izgradnje, godini posljednje rekonstrukcije, te vlasničkom udjelu. U...

opširnije
28. travanj 2017. Što sve trebate znati o porezu na nekretnine? Što sve trebate znati o porezu na nekretnine?

Gradovi i općine započeli su pripreme za uvođenje poreza na nekretnine, koji će 2018. objediniti komunalnu naknadu, spomeničku rentu i porez na kuće za odmor.

opširnije
10. ožujak 2017. Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ Kupnja prve nekretnine: Ministarstvo uvodi važne izmjene, evo o čemu je riječ

Jedna od mjera demografske obnove za koju se zalaže aktualna Vlada jest i subvencioniranje stanova za mlade. Nakon javne rasprave konačno je zakon dobio...

opširnije
11. veljača 2016. Kako podići kredit za stan? Kako podići kredit za stan?

Otvorite vidike - stambeni kredit možda ima opcije za koje ne znate!​

opširnije
11. veljača 2016. Što pitati trgovca pri kupnji namještaja? Što pitati trgovca pri kupnji namještaja?

Kupnja namještaja ima svoje zakonitosti, a osim što morate točno znati što kupujete, od kojeg materijala mora biti i koje boje, postoji još niz pitanja na...

opširnije
28. siječanj 2016. 10 savjeta za idealnu kupaonicu  10 savjeta za idealnu kupaonicu

To je prostorija koja mora biti funkcionalna, ali to ne znači da ne može i...

opširnije
12. siječanj 2016. Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan Rast cijena neketnina na svjetskoj razini, u Hrvatskoj minimalan

U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na...

opširnije
12. siječanj 2016. Kako pripremiti stan za prodaju Kako pripremiti stan za prodaju

Pored reklamiranja, najbitnija stvar kod prodaje stana, a koju često...

opširnije

Newsletter

Hrvatsku nakon ulaska u EU čeka procvat tržišta nekretnina

Prema mišljenju većine najpoznatijih analitičara tržišta nekretnina u svijetu, Hrvatsku nekoliko godina nakon ulaska u Europsku uniju čeka novi procvat tržišta nekretnina. 

Hrvatsko je tržište nekretnina doživjelo procvat prije nekoliko godina, oko 2000. godine nakon što se zemlja počela oporavljati od razornog rata i godina političke izolacije.

Poticaj naglom razvoju tržišta bilo je i očekivanje pristupanja Europskoj uniji. Izuzetna klima, na stotine kilometara prekrasnih plaža i mnoštvo prirodnih krajolika u geografskoj raznolikosti od Panonske nizine preko Dinarskog gorja do razuđene istočne jadranske obale s mnoštvom otoka čine Hrvatsku idealnim odredištem za strane kupce i investitore te turiste.

U vrijeme prvog procvata tržišta nekretnina njihove su cijene u Hrvatskoj bile među najbrže rastućim u svijetu. Vrijednost nekretnina godišnje je rasla od 20 do 30 posto.

Ljepota raznolikosti Hrvatske, kako ističu najpoznatiji analitičari nekretnina u svijetu, u primorskim je ribarskim selima, kristalno čistom moru, ostacima rimskih građevina, pješčanim plažama, srednjovjekovnim gradskim jezgrama većih gradova na obali, prelijepim jezerima očuvanog okoliša, što je izuzetan mamac za investitore u nekretnine, ali i one koji se žele preseliti u prelijepu zemlju opuštenog suživota sa susjedima ili pak uživati u mirovini.

Pogodnost u Hrvatskoj je, kako ističu stručnjaci, i mogućnost kupnje zemljišta koje nije skupo na kojemu se može sagraditi dom za stanovanje ili ljetovanje. Usto, ističu i kako Hrvatska postaje sve privlačnije mjesto za investiranje.

Kako naglašavaju stručnjaci, premda se investicijska regulativa i regulativa za kupnju nekretnina u Hrvatskoj pojednostavnjuju, za sada je poželjno angažirati lokalnog odvjetnika za sklapanje posla.

Izvor: www.business.hr 

[X] Zatvori
Slažem se RE/MAX Centar nekretnina koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Ovdje saznajte više o kolačićima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.